Egy államtitkár elszólta magát: Orbánék az összes pénzünket akarják!

Az árulkodó mondat a Kossuth Rádióban hangzott el!

Úgy tűnik, a Fidesz-kormánynak nem volt elég a lakossági bankbetétek brutális megadóztatása, a jelek szerint már az összes pénzünket akarják. Mindez Túri Anikó, a a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GfM) közigazgatási államtitkárának egyik elejtett megjegyzéséből derült ki: a Telex értesülése szerint a Kossuth Rádió reggeli műsorában

a fideszes államtitkár kijelentette: a kormány szerint „érdemes lenne megmozgatni” a lakossági folyószámlákon tartott pénzeket!

Túri Anikó szerint a folyószámlákon tartott összeg 6-7 ezermilliárd forintra becsülhető, és ennyi pénzt már érdemes lenne tudatosabban kezelni. Éppen ezért a háztartások „segítő tájékoztatást kapnak” a folyószámlán tartott megtakarításaik értékének megőrzéséhez a számlavezetőjüktől.

Azt, hogy Orbánéknak mit jelent a „megőrzés”, a magánnyugdíjak lenyúlása óta tudjuk.

A Fidesz-kormány mindezt úgy tálalja, hogy ők csak segíteni akarnak az embereknek. Túri Anikó például az inflációs környezettel indokolta, hogy a kormány döntése alapján a bankoknak kötelező tájékoztatást kell küldeniük az ügyfeleiknek a megtakarítási lehetőségekről.

Az államtitkár azt is mondta, hogy a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztése eddig jórészt a hitelfelvételre összpontosított, pedig szerinte a megtakarítások védelmére is éppúgy figyelni kell. Szerinte a tájékoztató levél a kockázatmentes állampapírokban rejlő lehetőségekre hívja fel az emberek figyelmét, táblázatban mutatja meg, mekkora hozamot lehet elérni ezekkel. Vagyis

a Fidesz-kormány azt akarja, hogy mindenki adja oda nekik megőrzésre az összes megtakarított pénzét!

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium hétfőn kiadott közleményéből lényegében az derül ki, hogy a bankoknak előírják, hogyan ösztönözzék az ügyfeleiket állampapír-vásárlásra. Most még csak a bankoknak kötelező ez a „tájékoztatás”, a számlatulajdonosokat egyelőre még nem kötelezik semmire. Ám tudjuk jól: a Fidesz mindig is kreatív volt, ha pénzbehajtásról van szó.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!