Kiakadtak Novákra – Botrányos dolog derült ki róla!

Novák Katalin köztársasági elnök került a figyelem középpontjába, ugyanis kiderült róla, hogy semmivel sem különb, mint a kormány tagjai, ha urizálásról van szó.

A köztársasági elnök – ha lehet azt mondani – még jobban szereti a luxust, mint a miniszterelnök. Hivatalos útjait nem a pórnép között teszi meg, hanem a Magyar Honvédség által vásárolt Airbus A319-es repülőt használja!

A kormány tagadja, hogy a honvédségi repülőket kormánygépként használnák, azonban a hivatalos statisztikák ennek az ellenkezőjét tükrözik.

Novák például a beiktatása óta 44 hivatalos úton járt külföldön, ebből 41 alkalommal használta a honvédségi gépet!
Ezzel a teljesítményével sikerült még Orbánt is leköröznie, aki “csak” minden harmadik külföldi útjára veszi igénybe a Honvédség gépét.

A köztársasági elnök külföldi útjai – a hivatalos adatok alapján – több mint 115 millió forintjába kerültek az adófizetőknek, azonban a közérdekű adatigénylésre küldött számokból nem derült ki, hogy hogyan számolták el az Airbus költségeit – számolt be róla az rtl.hu.
A lap szerint az államfőre jutó költségek esetében néha egészen alacsony adatokat küldött a Sándor-palota: a hivatalos tájékoztatás szerint például Novák Katalinra mindössze 12 ezer forintos költség jutott, amikor Portugáliába utazott, Londont és Izraelt kevesebb mint 18 ezer forintból járta meg, de a négynapos kanadai út során is csak 61 ezer forintot tüntettek fel ráeső költségként.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!