Nem jött be Orbánék terve, elvesztették a csatát!

Hiába állította be a kormánypropaganda a gazdasági nehézségek okozójaként az uniós szankciókat, azokat a magyarok egyre nagyobb arányban támogatják – ez derül ki Eurobarometer legfrissebb jelentéséből.

A felmérésben résztvevő magyarok 43 százaléka vélekedik pozitívan az Európai Unióról, míg csupán 17 százalékuk negatívan és 40 százalékuk semleges a kérdésben.
Ez az eredmény az előző, fél évvel korábbihoz képest javulás, ugyanis akkor még csak a megkérdezettek 39 százaléka adott pozitív visszajelzést az unióval kapcsolatban.

Bizalom kérdésében is jól állunk, már ami az EU-t illeti, itt ugyanis a magyar válaszadók 54 százaléka voksolt arra, hogy bízik az unióban, míg 41 százalék bizalmatlan. A magyar kormánynál fordított az arány, 41 százalék bízik benne és 56 százalék bizalmatlan.

Ennél már csak az országgyűlésben bíznak kevesebb, itt az arány 38-59 százalék.

A szankciók megítélése is teljesen szembemegy a kormány elvárásaival, mivel másfélszer annyian támogatják, mint ellenzik.
Ez a kormánypropaganda bukását jelezheti a kérdésben, hiába plakátolták tele a várost és indítottak nemzeti konzultációt az ügyben, a magyarok többsége támogatja az uniós szankciókat!

A mostani felmérés szerint az Oroszországra kivetett szankciókkal a magyarok 59 százaléka ért egyet, míg csupán 37 százalékuk ellenzi.

Az orosz energiától való függőség csökkentése mellett is nagyon sokan voksoltak, ennek aránya 83 százalék, ami közel azonos az uniós átlaggal.
Ami Orbánék számára szintén nagy pofon, hogy a magyar válaszadók közel kétharmada (64 százalék) rossznak látja a nemzetgazdaság állapotát – számolt be róla a Telex cikke.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!