Zökkenőmentesen működik Orbánék rendszere, amivel milliárdokat húznak ki az állam zsebéből!

Az Orbán-kormány lehetővé tette, hogy a cégek kevesebb adót fizessenek, úgy, hogy a pénzt bizonyos szervezeteknek utalják, ezzel támogatva például a látványsportokat.

Ezt kihasználva a cégek spórolhatnak, a sportszervezetek profitálnak, míg bizonyos szektorok rosszul járnak, ugyanis a TAO-támogatást nem lehet oktatási vagy egészségügyi célokra felajánlani.

Orbánék jól összetett rendszere pedig hatalmas érvágás a magyaroknak, ugyanis az állam rengeteg pénztől esik el, amit akár a pedagógusok vagy egészségügyi dolgozók bérére is fordíthattak volna az elmúlt években.

Most az mfor.hu arról számolt be, hogy

a TAO-támogatásból épült felcsúti stadiont 10 év után felújítják, természetesen azt is TAO-támogatásból fogják finanszírozni.

A Magyar Labdarúgó Szövetség adatbázisa szerint a 2023/24-es idényre a Felcsúti Utánpótlás-neveléséért Alapítvány “csupán” 600 millió forintnyi TAO-támogatási igényelt, melyből a felújítást is elvégeznék.
A támogatásból 299,9 millió forintot szánnak a felújításra, míg a másik 299,9 milliót “egyéb” célokra fordítják, amit a felcsúti utánpótlás alapítvány honlapja nem határoz meg, hogy mit jelent.

Bár a mostani igénylés összege nem tűnik soknak, azonban a felcsúti alapítvány 2011 óta összesen 38,72 milliárd forintnyi TAO-támogatást égetett el, ami ha az államkasszában landol, akár más célokra is felhasználható lett volna.

Sőt, ha azt vesszük, hogy TAO-ból a látványcsapatsportok támogatására minden évben legalább 125 milliárd forint jut, akkor nem nehéz kiszámolni, hogy

bevezetése óta már bőven meghaladta az 1000 milliárd forintot az az összeg, ami TAO-támogatás formájában a sportegyesületekhez került!

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!