Egyre rosszabb a helyzet – Már válságtanácskozásra is szükség volt!

Tovább nőtt a fekvőbetegeket ellátó intézmények és a hozzájuk tartozó járóbeteg-rendelők adóssága, melyet sok beszállító már képtelen megoldani, ezért feladják beszállítói tevékenységüket!

A Magyar Államkincstár (MÁK) szerint április végén 51,6 milliárd forint volt a kórházak adóssága, ami miatt válságtanácskozást is tartottak a kórházi beszállítók, azonban a helyzet májusra tovább romlott,

jelenleg már 58,9 milliárd a kórházak adóssága.

A friss adatsor megjelenésével – melyet a napi.hu tett közzé – az is egyértelművé vált, hogy egyes beszállítók már nem tudják tovább hitelezni az egészségügyi intézmények igényeit, ezért egész egyszerűen bezárnak. Ez azonban eszközhiányhoz is vezethet, amik miatt pedig műtétek maradhatnak el!

A lap kiemeli továbbá azt is, hogy a modellváltás miatt négy egyetemi klinika nem szerepel az adatsorban, azokkal együtt azonban akár a 75 milliárd forintot is elérheti az intézményekben felhalmozódott adóssága!

Takács Péter a Belügyminisztérium egészségügyért felelő államtitkára korábban azt nyilatkozta, hogy a nyáron terveznek egy nagyobb méretű adósságrendezést, azonban ez az adósságok keletkezésének okait nem szűnteti meg, így a probléma biztosan ki fog újulni.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!