Orbánék “hazaárulása” – Végzetes hibát követett el a magyar kormány!

Mint az ismert: a magyar kormány erősen bírálta az Európai Unió Oroszországra kivetett szankcióit, melyek Orbánék szerint tönkretették Európa gazdaságát!

A kormány az ízléstelen bombás szankcióellenes plakátkampánya mellett, még nemzeti konzultációt is indított, melynek eredményét egy propagandacsellel hamisították meg!
(Miközben a kormányzati narratíva szerint a magyarok 97 százaléka utasítja el a brüsszeli szankciókat, a valóság az, hogy ez az arány csak a válaszadók 97 százaléka, a szankciókra a magyar választópolgároknak csupán a 17,5 százaléka mondott nemet!)

v
Forrás: Facebook.com / Magyarország Kormánya

Az elmúlt időszakban sem lehetett mást hallani a kormányzati tájékoztatásokban, minthogy az uniós szinten legmagasabb infláció is a szankciók miatt alakultak ki. Ennek ellenére – a HVG közlése szerint – az EU-hoz akkreditált nagykövetek megállapodtak az Oroszország elleni 11. szankciós csomagról,

tehát azt Magyarország is megszavazta!

Szijjártó Péter még május közepén jelentette ki, hogy Magyarország mindaddig vétózni fogja az újabb, szám szerint a 11. uniós szankciós csomagot, amíg az ukrán kormány nem veszi le az OTP-t a háború finanszírozóinak nemzetközi listájáról.
Ezt az ultimátumot az ukránok nem teljesítették, ennek ellenére most az unió soros elnökségét ellátó svéd kormány bejelentette, hogy sikerült megállapodni az újabb szankciós csomagról!

Az Orbán-kormány ezzel hivatalosan is szankciópárti lett, döntésük szembemegy mindazzal, amit eddig mondtak, semmibe veszik a választók akaratát, és hátat fordítottak korábbi nézeteiknek – bár azt hozzá kell tenni, hogy a magyar kormány az eddigi 10 szankciós csomagot is rendre megszavazta!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!