Áll a bál a Karmelitában – Orbán dührohamot kaphatott, mikor ezt megtudta!

A kormány próbálta eltitkolni a Vodafone-Yettel részvénycsere-szerződés adatait, melyekért az állam több mint 120 milliárd forintot fizetett az adófizetők pénzéből!

Most azonban a bíróság olyan döntést hozott, melynek Orbánék egészen biztosan nem fognak örülni:

A szerződések közérdekű adatnak minősülnek, így azokat ki kell adni!

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője végül bírósághoz fordult, ugyanis az állami Corvinus Zrt. megatagadta az ellenzéki politikus adatigénylését a dokumentumok kiadásával kapcsolatban.
Az ügyben kedden született döntés, amiben a Fővárosi Törvényszék kimondta, hogy mivel a részvénycsere-szerződés egy állami gazdasági társaság, a Corvinus részvételével jött létre, ezért a vele összefüggésben bármely módon és formában rögzített információ közérdekű adatnak minősül.

A bíróság ítélete értelmében az állami cég köteles kiadni Tóth Bertalan részére a több mint 120 milliárdos ügyletről szóló dokumentumokat – néhány olyan részlet kitakarásával, amely a bíróság szerint is üzleti titoknak minősül.

Az ellenzéki politikus a közösségi oldalán kiemelte, hogy amint kézhez kapja a csereszerződés dokumentumait, be fog számolni róla, hogy mit próbáltak Orbánék eltitkolni.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!