Ezért fejek fognak hullani – Brutális kudarcot vallott a kormány terve!

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt; Ronald Zak/PA

Felsült a kormány terve, pont az ellenkezőjét érték el azzal, hogy az ellenzéki vezetésű fővárost folyamatosan szívatják, ugyanis már a fideszes szavazók jelentős része is Karácsony mellé állt!

Április közepén készített felmérést a Medián és a 21 Kutatóközpont, melyben többek között arra voltak kíváncsiak, hogy ha most tartanák a választásokat, akkor Karácsony Gergely vagy a fideszes jelölt kerülne ki győztesen.

Eszerint a fővárosiak 56 százaléka szavazná meg Karácsonyt főpolgármesternek, mint egy fideszes jelöltet, akire csak a szavazatok 28 százaléka érkezne!

Sőt, a kormány terve abban a tekintetben is felsült, hogy direkt nehezíti a fővárosi vezetés munkáját, ugyanis ezzel pont az ellenkező hatást váltották ki, mint amire számítottak. A válaszadók csupán 17 százaléka gondolja úgy, hogy Budapestet ugyanúgy kezeli a kormány, mint más településeket,

ezzel szemben 73 százalék szerint a kormány azért nehezíti a főváros anyagi helyzetét, mert ellenzéki vezetése van.

A felmérésben arra is kíváncsiak voltak, hogy mely politikusokat tartják a választók a legszimpatikusabbnak, ezt a versenyt is Karácsony Gergely nyerte, rá a válaszadók 50 százaléka voksolt, míg a második Donáth Anna (48 százalék), a harmadik pedig Tarlós István lett (45 százalék).

A Telex cikke a felmérés alábbi eredményeit sorolja még fel röviden:

  • az ellenzéki pártok a budapesti szavazatok közel felét (46 százalékát) tudhatnák magukénak, ha közösen indulnának, míg a kormánypártokra 23 százalék szavazna „egy most vasárnapi választáson”.
  • csak a fővárosiak tizede gondolja úgy, hogy Budapest pénzügyi helyzete megfelelő, több mint háromnegyedük – és a kormánypárti szavazóknak is több mint kétharmada – úgy gondolja, hogy pénzügyi nehézségei vannak;
  • a fővárosiak többsége kedvezően ítéli meg a főpolgármester szerepét és teljesítményét. 56 százalékuk szerint Karácsony Gergely minden tőle telhetőt megtesz, harmaduk szerint viszont csak panaszkodik és hárítja a felelősséget;
  • a fővárosi választók több mint fele szerint jelenleg a város sokkal vagy valamivel több adót fizet, mint az előző, fideszes városvezetés idején.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!