Betelt a pohár – Kitört a háború a főváros és a kormány között!

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt; Ronald Zak/PA

Orbánék Budapest-ellenes politikát folytatnak, ami miatt a főváros nehéz anyagi helyzetbe került; Karácsonyék megelégelték a dolgot és beintettek a kormánynak!

Karácsony Gergely bemutatta a főváros intézkedési tervét, mely szerint

“A Fővárosi Önkormányzat felfüggeszti a kormány finanszírozását a következő hónapokban”.

Az intézkedésre azért van szükség, mivel a mostani számítások szerint Budapest költségvetési hiánya augusztus végére elérheti a 76 milliárdot is.

A főpolgármester szerint Budapest vezetése meg tudja oldani a felmerülő problémákat melyek nem belpolitikai természetűek – ilyen például a covid és az energiaválság -,  de a kormány “Budapest-ellenes politika mellett kötelezte el magát”, ami rendkívül nagy terhet jelent a fővárosnak.

Karácsony állítását támasztja alá, hogy míg Tarlós István vezetése alatt csupán 5 milliárd forint volt a szolidaritási adó, addig idén ez már eléri az 58 milliárdot!

A főváros vezetése ebből 25 milliárdot tart vissza, ugyanis szerintük azt törvénytelenül követeli a kormány – ez az az összeg, amivel a főváros többet fizet be jelenleg a költségvetésbe, mint amennyi állami támogatást kap.
A 444.hu cikke hozzáteszi, hogy az önkormányzat közigazgatási bíróságra megy, azért, hogy ott megállapítják a 25 milliárdnyi adó törvénytelenségét.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!