Ezért valakinek a fejét veszik – Hatalmas hibát vétettek a kormány gigaüzleténél!

Mint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, Tóth Bertalan pert indított, hogy kiderüljenek a Vodefone megvásárlásának részletei, azonban az üzletet nyélbeütő Corvinus Zrt. szerint nincs magyar szerződés, így azt akár meg is semmisíthetik!

A Vodefone megvásárlása körüli botrány óta eltelt egy hónap sem volt elég ahhoz, hogy elkészítsék az állam által kötött Vodafone-szerződések magyar változatát – írta meg a 24.hu.

A hétfőn lefolytatott másodfokú tárgyaláson is hivatkozási alap volt, hogy nincs magyar nyelvű szerződés, mely az MSZP jogértelmezése szerint kötelező lenne, ugyanis a nemzeti vagyonról szóló törvény előírja, hogy az állami szerződéseket magyarul kell kötni, a magyar jog alapján, azért, hogy vita esetén magyar bíróság járhasson el.

“Ha nincs magyar nyelvű szerződés, akkor ennek a követelménynek a Vodafone adásvételi szerződése nem tesz eleget!”

Tóth Bertalan az állam 323 milliárd forintos botrányos ügylete miatt Polt Péterhez fordult, hogy a legfőbb ügyész derítse ki, van-e magyar leirata a szerződésnek, illetve ha az nincs, akkor indítson pert a szerződés semmisségének kimondásáért.

Polt a 444.hu közlése szerint válaszában azt írta: “Az ügyészi kereset indításának két együttes feltétele van, a közérdek sérelme és a semmisség. Az írásbeli kérdésben hivatkozott, a nemzeti vagyon gyarapítására irányuló tranzakció alapján a közérdek sérelme nem merül fel, ezért a hivatkozott ügyészi fellépésre nincs jogalap”.

A legfőbb ügyész arra a kérdésre azonban nem adott választ, hogy ha nincs magyar nyelvű szerződés a Vodafone 49 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról, akkor hogyan tudta megállapítani, hogy sérült-e a közérdek!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!