Orbán erre nem számított – A bukásához vezethet ha ez kiderül!

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a bíróságra megy, hogy a Vodafone-Yettel részvény csereszerződése nyilvánosságra kerüljön!

Az ellenzéki politikus bejegyzésében kiemeli: néhány héttel azután, hogy a kormány 323 milliárd forintot (a pedagógusoknak járó, de elsikkasztott béremeléssel közel egyező összeget) költött el egy veszteséges cég – a Vodafone Magyarország Zrt. – kisebbségi tulajdonrészéért,

128,5 milliárd forint értékű részvényt máris elcserélt a Yettel-CETIN cégek 25 százalékos tulajdoni hányadát megtestesítő részvényekre.

Mindkét ügyletben a fideszes háttéremberekhez köthető 4iG-csoporttal szoros együttműködésben üzleteltek.

Mivel egyik esetben sem látszik, hogy pontosan miért is érte meg az államnak ezekben az üzletekben részt venni, és adófizetői pénzek százmilliárdjait elszórni, Tóth Bertalan közérdekű adatigénylésben kérte a szerződéseket, azonban az állam nem adja ki őket, mivel szerintük az aláírt szerződések döntés-előkészítő iratnak minősülnek. Az MSZP-s politikus ezért most a bírósághoz fog fordulni, hogy kiderüljön, kinek és miért érték meg ezek a százmilliárdos üzletek!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!