Húsvéti meglepetés: egy pap nagyon kioktatta kereszténységből Orbán Viktort!

A ferences rendi szerzetesből is ellenséget csinál a Fidesz?

Az ellenséget nem legyőzni, hanem meggyőzni kell. Éppen emiatt nem érdemes elfelejteni, hogy Szent István ugyanezt tette, miközben építette az országot – jelentette ki Böjte Csaba ferences rendi szerzetes a Mandinernek adott interjújában. Szavai azért figyelemre méltóak, mivel ezzel

Böjte Csaba kioktatta Orbán Viktort kereszténységből!

Mindez akkor derült ki egyértelműen, amikor az újságíró visszakérdezett: „Úgy látja, mi most legyőzni szeretnénk?” Erre aztán Böjte azt mondta:

„Harcolunk mindenki ellen. A kereszténységnek márpedig nem a legyőzés a célja, hanem az integráció, az evangelizáció.”

A szerzetes ezt követően rámutatott: Jézus sem legyőzte Sault, hanem integrálta. „És mennyivel gazdagabb az egyház a szeretethimnusszal, mint egy kivégzett Saullal!” – tette hozzá Böjte, aki ezzel az üzenettel gyakorlatilag Orbán Viktort kritizálta. A miniszterelnök ugyanis évek óta militáns hangnemben buzdít csatára, ütközetre és háborúra, ellenfeleiről pedig rendszeresen ellenségként beszél. Orbán tavaly karácsony előtt például „Advent hadművelet” címmel posztolt a közösségi oldalon.

Böjte arról is beszélt, hogy a baloldalról érkező kritikák sokszor felháborodást váltanak ki a köreikben, ő viszont örül nekik, mert azt látja mögötte, hogy a kritikusai azt gondolják: lehetne jobban is csinálni. Ezt követően

a szerzetes jókora leckét adott Orbánnak és a Fidesznek abból, milyen is a keresztényi gondolkodás,

mivel kifejtette: „Jobban meg kellene becsülnünk azokat az embereket, akik az egyház vagy akár a saját mulasztásainkra felhívják a figyelmünket. Az meri leginkább a szemünkbe mondani a hibáinkat, aki a legjobban szeret. Nem szkandereznünk kell, hanem beszélgetni.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!