Ebből még hatalmas balhé lehet – Az Orbán-kormány a dolgozók kárára nyerészkedik!

Orbán és Semjén a Parlamentben (kép: MTI)

A kormány elhibázott politikája miatt előbb 366 postahelyet zártak be ideiglenesen, most pedig mint kiderült, 1200 dolgozóját küldi el az állami cég. A brutális megszorításért és elbocsátásokért egyedül a magyar kormány tehető felelőssé!

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a közösségi oldalán kiemelte, hogy az 1200 postai dolgozót a magas áramszámlákra hivatkozva küldik el.

Az áramárakat azonban az állami MVM szabta a Postának.

Az az MVM, amelynek a két legnagyobb erőműve, a Paksi Atomerőmű 12 forintért, a Mátrai Erőmű pedig 24 forintért termeli az áramot kilowattóránként. Ehhez képest a Posta a többszörösét, csaknem 200 forintot fizet az áramért! Ráadásul 2022 decemberében éves szerződést kötöttek az MVM-mel, ami azt jelenti, hogy a Posta egész évben ezt az indokolatlanul magas árat fizeti!

Kell-e ennél jobb példa arra, hogy az Orbán-kormány nyerészkedése a dolgozókat károsítja meg?

– teszi fel a kérdést az ellenzéki politikus, aki hozzáteszi, hogy 1200 ember veszíti el a munkáját, az MVM-nél realizált haszonnal viszont a NER-es oligarchák zsebét tömik!

Mivel mindkét vállalat állami érdekeltség, ezért Tóth megkérdezte Lantos Csaba energiaügyi minisztert és Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert, hogy miért kötött a Magyar Posta ilyen előnytelen áramvásárlási szerződést, és lehet-e ezt az áramárak csökkenésével kedvezőbbre módosítani?
Miért nyerészkedik az MVM a villamos energia árán a postai dolgozók kárára, illetve, hogy nem éreznek-e felelősséget az elbocsátott munkavállalókért?
Az MSZP frakcióvezetője Lantos Csabától azt is megkérdezte, hogy megosztja-e az MVM a szerződésből származó extraprofitját a Magyar Postával?

Amint érdemi válaszokat kap az ellenzéki politikus a kormány tagjaitól, beszámolunk róla!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!