Botrányos ügyre derült fény – Nem hazudtolta meg magát a bukott fideszes politikus!

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Hadházy Ákos annak a 820 millió forintos projektnek eredt a nyomába, melyet a bukott fideszes politikus, L. Simon László felügyelt.

Az ellenzéki politikus bejegyzésében kiemeli, hogy tájékoztatást kért a kormányból kiesett, majd a Nemzeti Múzeum székében landolt egykori politikustól, aki komoly eséllyel indulhatna a “ki tudja a legbunkóbb módon megtagadni az EU-s pénzek elköltését érintő adatok kiadásának versenyén”.

Hadházy írásban kereste meg L. Simon Lászlót a 820 milliós projekt pénzügyeinek részleteivel, aki több hét után az adatok kiadása helyett csak arra volt kíváncsi, hogy

milyen alapon kérdezősködik az ellenzéki képviselő.

“Természetesen visszaírtuk neki, hogy az Országgyűlésről szóló törvény alapján köteles engem tájékoztatni (ő is képviselő volt, de talán elfelejtette a jogait szegény)” – írja Hadházy, aki hozzátette, hogy L. Simon még így sem volt hajlandó megadni a kért adatokat.

A pénzt eredetileg egy római emlékeket turisztikai attrakcióként bemutató helyszín kialakítására kapták, melyre az elérhető közbeszerzések között már elköltöttek 220 milliót (200 millióból letettek egy konténert melybe bekötötték a vizet, körbevették dróthálós kerítéssel és kitettek néhány padot, 20 millióból pedig egy játszóteret építettek).

Arról azonban nem lelhető fel semmilyen adat Hadházy szerint, hogy mire költötték a maradék 600 milliót, de ígérete szerint utána fog járni az ügynek és kipréseli L. Simonból az adatokat.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!