Újabb botrányos lépés, mely az uniós források elvesztésével járhat!

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A Fidesz-kormány Magyar Orvosi Kamarát érintő lépése ismét bebizonyította, hogy Orbánék semmibe veszik a szakma véleményét, ráadásul ezzel az uniós forrásokat is veszélyeztetik!

Múlt szombaton Gulyás Gergely hazug módon hatalommal való visszaéléssel vádolta meg az új ügyeleti rendszer ellen tiltakozó Magyar Orvosi Kamarát (MOK), az egészségügyért felelős Belügyminisztérium pedig hétfőn bejelentette, hogy módosítják a kamaráról szóló törvényt,

amit egy nappal később már meg is szavazott az Országgyűlés Fideszes többsége.

Az MSZP szerint a kormány javaslata a kötelező kamarai tagság eltörléséről valójában az orvosszakmai vélemények teljes figyelmen kívül hagyását jelenti, miközben – a korábbiaktól eltérően jelenleg a MOK kizárólag szakmai alapon működik -, így tovább rombolja az állami egészségügy színvonalát.

“A javaslat veszélyes a betegekre, tovább rontja a magyar egészségügyi ellátórendszert és rövid távon is alkalmas arra, hogy tönkretegye az egészségügybe vetett bizalmat” – írja közösségi oldalán az ellenzéki párt, mely kiemeli, hogy a Fidesznek jelentős érdekeltségei vannak a magánegészségügyben, de a magyar társadalom jelentős része azt nem tudja megfizetni.

Navracsics Tibor korábban az uniós források elérése érdekében az EU-nak tett vállalások között azt is leszögezte, hogy változtatnak a korábbi gyors törvénykezéseken, és társadalmi egyeztetéseket folytatnak majd. A héten azonban mindenki számára egyértelművé vált, hogy az uniós források hazahozatalával megbízott politikus hazudott,

ugyanis a kormány két nap alatt erőltetett át egy ilyen fontos törvényjavaslatot, ez pedig a jogállamisági eljárást folytató EU figyelmét sem fogja elkerülni!

Az egész ország érdeke az lenne, hogy az uniós pénzek megérkezzenek, melyeket többek között az egészségügy modernizálására és fejlesztésére is lehetne költeni, Orbánék azonban a mostani lépésükkel ezeket a Magyarországnak járó forrásokat veszélyeztetik!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!