Elfogyott a NATO türelme – Orbánéknak azonnal lépniük kell!

Finnország és Svédország már tavaly májusban, az oroszok által kirobbantott háború után benyújtották csatlakozási kérelmüket a NATO-hoz, melyet azóta csak két tagállam nem hagyott még jóvá!

Jens Stoltenberg, a szövetség főtitkára kedden arról beszélt, hogy Törökországgal egyre közelebb a megállapodás a két észak-európai ország felvételéhez, azonban még további tárgyalásokra lesz szükség.

A NATO bővítéséhez elengedhetetlen feltétel, hogy az összes tagállama jóváhagyja a csatlakozási kérelmet,

ezt pedig a törökök mellett csak a magyarok nem tették még meg.

Stoltenberg Helsinkiben felszólította azonban a két vonakodó NATO-tagot, hogy mielőbb ratifikálják a csatlakozási kérelmeket, hogy befogadhassák az észak-atlanti szövetségbe a két észak-európai országot.

A két ország “már most sokkal jobb helyzetben van, mint a jelentkezésük előtt, mert elképzelhetetlen, hogy a NATO ne reagálna abban az esetben, ha valamilyen fenyegetés érné Svédországot vagy Finnországot” – fogalmazott a NATO-főtitkár az atv.hu közlése szerint, majd hozzátette, hogy a magyar kormány semmilyen feltételt nem támasztott Finnország és Svédország csatlakozásának jóváhagyásával kapcsolatban, így reméli, hogy “gyorsan” zöld jelzést kaphat az ügy.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!