Orbán csak pislog, mint hal a szatyorban – Hatalmas pofont osztott ki az EU!

Az EU újabb húszmilliárd euróval növeli a helyreállítási alapot, azonban mivel Orbánék még mindig nem teljesítették a kért feltételeket, melyek az uniós források lehívásához szükségesek, így az Magyarország számára egyből zárolva is lett!

A tagállamok tanácsának kedden elfogadott döntése értelmében a többletforrásokat az energiafüggőség csökkentésére, valamint az energiaellátás diverzifikálására lehet fordítani.

Az Eurologus kiemeli, hogy a teljes keret 3,51 százalékát, azaz mintegy 270 milliárd forintot hívhatna le Magyarország, azonban ennek a pénznek a sorsa is megegyezik az 5,8 milliárd eurós, vissza nem térítendő helyreállítási alapok helyzetével

tehát addig zárolva vannak, amíg Magyarország eleget nem tesz a korrupcióellenes keret megerősítésével és az igazságszolgáltatás függetlenségének helyreállításával kapcsolatos elvárásoknak.

A kedden Magyarországnak megítélt 270 milliárd forinttal már összesen 2500 milliárd forintot zárolt az EU Orbánék elől, amiket csak az úgynevezett szupermérföldkövek teljesítésével hívhatnának le.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!