Tovább romlott a helyzet – Kicsúszott az irányítás Orbánék kezéből!

Orbánék jelenleg tehetetlenül nézik, hogy a decemberi 24,5 százalékos infláció után a 2023-as év sem indul jól, ugyanis tovább romlott a helyzet Magyarországon.

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb jelentése szerint januárban már 25,7 százalékra emelkedett az inflációs mutató, ami azt jelenti, hogy a kormánynak nem sikerült megfékeznie az áremelkedéseket.

A tavaly januári árakhoz képest 44 százalékkal drágultak az élelmiszerek,

de kimagasló a kenyér (80,6 százalék), a vaj (76,6 százalék, a tejtermékek (75,8 százalék), a száraztészta (66,4 százalék), valamint a margarin (57,9 százalék) és a péksütemények (56,3 százalék) inflációja.

Az élelmiszerek brutális áremelkedése azonban egyáltalán nem magyarázható a háborúval, vagy a szankciókkal, ugyanis uniós szinten nálunk emelkedett a legjobban az árak.
A decemberi adatok alapján a magyarországi közel 50 százalékos élelmiszer-infláció mellett az uniós átlag csupán 18,2 százalék volt (Litvániában volt a második legmagasabb élelmiszer-infláció decemberben, 33,5 százalék).

A 444.hu a KSH adatok alapján kiemeli, hogy a háztartási energia 52,4 százalékkal drágább, mint tavaly ilyenkor.

Megoldás azonban lenne, mely havi szinten több ezer forintot is megspórolna minden egyes háztartásnak, csak Orbánék ezt önös érdekből nem vezetik be!
Az MSZP már többször is javasolta, hogy legyen 0 százalék az alapvető élelmiszerek áfája, ahogy azt más európai országban is meglépte már az ottani kormány, valamint, hogy a világrekord 27 százalékos áfára rárakódó 4,1 százalékos kiskereskedelminek nevezett szintén forgalmi adót törölje el a kormány!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!