Kiderült: blokkolják a kormányváltó hangulatot Orbánék!

Fotó: MTI/EPA

Így már világos, miért tud szektaként működni a Fidesz!

Sokan nem értik, hogy a hétszeresére nőtt gázár és a brutális drágaság közben a Fidesz híveinek többsége miért csüng még mindig ájult imádattal Orbán Viktoron. Még azok is szinte szektás elszántsággal védik a kormánypártot, akik épp hogy csak meg tudnak élni. Most azonban kijött egy olyan felmérés, ami sok mindenre választ ad. A Népszava megbízásából elvégzett közvélemény-kutatás alapján a Publicus Intézet kimutatta:

a fideszes szavazók 56 százaléka nem is tud arról, hogy Jászberényben az ellenzék elsöprő győzelmet aratott

az időközi önkormányzati választáson! A kutatás adatai alapján a kormánypárt híveinek többsége arról sem értesült, hogy az ellenzék polgármester-jelöltjét kétharmados többséggel választották meg. Miközben az ellenzékiek 70 százalékához eljutott a hír, a fideszeseknek csak a 44 százaléka szerzett minderről tudomást, de a bizonytalanok körében is hasonló volt az eredmény. Ez a tájékozatlanság arról árulkodik, hogy

Orbánék lekapcsolták a valóságról a saját szavazóikat és a bizonytalanokat!

Úgy látszik, a média fideszes elfoglalása sokkal hatékonyabban működik, mint ahogy azt sok ellenzéki szavazó feltételezi. Független hírforrásokat inkább csak az ellenzéki szavazók olvasnak, a többséghez azonban a százmilliárdokból működtetett központi propaganda jut el, amit a képtelenek ellensúlyozni a sokkal kisebb számú kormánykritikus médiumok.

Az ugyanakkor bizakodásra adhat okot, hogy pont a jászberényi ellenzéki siker bizonyította:

a választási siker korántsem csak pénz kérdése.

Az Ynsight Research – egy, a közösségi média kutatására szakosodott piackutató vállalat – vizsgálata szerint a fideszes támogatással indult fideszes polgármester-jelölt Facebook-oldalán 765 ezer forintot fordítottak hirdetésre, egy másik, az ellenzéket támadó oldalon pedig 635 ezer forintot költöttek – mégis az az ellenzéki Közösen Jászberényért egyesület győzött, amelynek Facebook-oldalán mindössze 15 ezer forintért hirdettek. A választáson győztes ellenzéki Budai Lóránt polgármester oldalán pedig egyáltalán nem is volt költés.

Az, ami Jászberényben történt, megadhatja a receptet az ellenzék 2024-es önkormányzati győzelméhez.

Az országos jellegű politikai ügyekre fókuszáló fideszes kampány ugyanis nem tudta dominálni az online beszélgetéseket, ezekre többnyire nem rezonáltak a helyiek. Az ellenzék kampányában viszont Orbán Viktor politikájának támadása helyett szinte kivétel nélkül helyi ügyek, eddig elért eredmények és későbbi tervek jelentek meg.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!