Végre valaki kimondta, amire mindenki gondolt Orbánnal kapcsolatban!

Orbán Viktor nem egyszer tett már olyan kijelentést, melyen sokan meglepődtek esetleg megbotránkoztak. Ilyen volt például az, hogy Magyarországból regionális középhatalmat kíván varázsolni, vagy, hogy szerinte jobb lenne nekünk az unión kívül.

A magyar miniszterelnök középhatalmi tervére reagált Frantisek Sebej volt szlovák parlamenti képviselő és pszichológus, aki szerint Orbán tévesen gondolja azt, hogy Magyarországnak egyensúlyoznia kell Kelet és Nyugat között, mivel a régió egyértelműen a Nyugathoz tartozik.

Sőt, a volt szlovák képviselő azt is kijelentette, hogy

“Orbán Viktor elvesztette a kapcsolatát a valósággal, és mítoszok, tévelygések vezetik.

Túlértékeli Magyarország súlyát és lehetőségeit. Lényegében feladta Magyarország EU- és NATO-irányultságát, és valamiféle alternatív modellt és világot igyekszik létrehozni” – írja az index.

Frantisek Sebej arról is beszélt, hogy szerinte Orbán Viktor elfelejtette a magyar történelmet akkor, amikor “olyan politikai szövetségest talált magának, mint Oroszország, mellyel Magyarországnak egyetlen pozitív tapasztalata sincs”, illetve kitért arra, hogy a magyar miniszterelnök az EU-ból való kilépést pedzegette. Ezzel kapcsolatban a szlovák politikus csak annyit mondott:

“Sok mindenkinek idegeire megy már, amit csinál”.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!