Hazugság volt minden szavuk – Rengeteg családot vert át a kormány!

Gulyas Kormanyinfo

A kormány még tavaly, a fűtési szezon elején azzal nyugtatgatta a kedélyeket, hogy lesz elég olcsó tűzifa, így nem fog egyetlen magyar család sem fagyoskodni azután, hogy brutálisan megemelték a rezsiárakat.

A szeptemberi kormányinfón Gulyás Gergely tett ígéretet arra, hogy nem lesz hiány olcsó tűzifából, azonban a valóság az, hogy

idén februárban kapnak tűzifát azok, akik még tavaly októberben rendeltek.

Az MSZP szerint a kormány korábbi bejelentése csak egy üres ígéret maradt, és nem mindenki számára biztosított az otthon melege.

Az ellenzéki párt politikusai januárban negyedik alkalommal mentek Győrtelekre szociális tűzifát pakolni, ahol első kézből értesültek arról, hogy sokaknak milyen komoly problémát okoz a tűzifa. Rengetegen arra kényszerülnek, hogy még a hulladékot és a műanyagot is elégessék azért, hogy ne fagyjanak meg a rosszul szigetelt otthonaikban.

“Az lenne valódi segítség, ha a mostani 27 százalékról 5 százalékra csökkentené a kormány a tűzifa, a brikett, a vezetékes és PB-gáz, valamint az egyetemes villamosenergia- és földgázszolgáltatás áfáját” – írja bejegyzésében az MSZP, mely szerint ez az adócsökkentés egy család számára már az idei fűtési szezonban is több tízezer forint megtakarítást jelenthetne!

Sőt, kiemelték azt is, hogy még az MSZP kormányzása alatt csökkent a távhőszolgáltatás áfája 5 százalékra, így szerintük, ha ezt az adócsökkentést, akkor meg lehetett tenni, akkor ennek most sincs akadálya!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!