Súlyos ára lehet Orbán politikájának – Veszélybe kerülhet a NATO-tagságunk!

Orbán Viktor és Recep Tayip Erdogan török elnök örülnek egymásnak // Fotó: MTI/EPA

Orbán Viktor korrupt és bomlasztó politikája miatt már indult eljárás Magyarországgal szemben uniós szinten, most azonban a NATO tagságunk is veszélybe kerülhet!

A Washington Examiner cikke vetette fel, hogy mivel Magyarország és Törökország erőteljesen bomlasztják a NATO egységét,

ezért mindkét ország NATO-tagságát fel kellene függeszteni a szövetségen belül.

A lap kiemeli, hogy mióta Orbán Viktor és Recep Tayyip Erdogan hatalmon vannak, a két ország inkább csak hátráltatja a NATO gördülékeny működését, ezért megfontolandó lenne, hogy felfüggesszék a tagságukat, mely ugyan jogilag egy rendkívül bonyolult folyamat, azonban van rá mód, hogy megvalósítsák.

A Washington Examiner azt a lehetőséget is felveti, hogyha lépéseket tenne a szövetség az említett országok tagságának felfüggesztésére, talán valamilyen változást lehetne elérni a két ország politikájában.

A magyar NATO-tagság felfüggesztésének legfőbb okát abban látják, hogy Orbán Viktor miniszterelnök támogatja Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnököt, illetve mindkét érintett ország leépítette a független intézményeket, kiterjesztették a kontrollált állami médiát és elnyomják a kisebbségeket, aktivistákat és civil szervezeteket.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!