Diplomáciai bénázás – Egyedül Magyarország nem képviseltette magát az eseményen!

Novák

Újabb jel arra vonatkozóan, hogy lazulni látszik az Orbán által korábban oly nagyra tartott Visegrádi Együttműködés (V4), mely az Európai Unión belül, négy közép-európai tagállam partnersége.

Ezt támaszthatja alá, hogy január 1-én, a Szlovák Köztársaság megalakulásának 30. évfordulóján, egyedül Magyarország nem képviseltette magát a szlovák elnöki hivatal által szervezett ünnepségen.

Szlovákia a jeles eseményre meghívta szomszédos országai államfőit, melyen végül ott volt Miloš Zeman cseh, Alexander Van der Bellen osztrák és Andrzej Duda lengyel államfő, valamint Markéta Pekarová Adamová, a cseh képviselőház elnöke, sőt, még Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes is ellátogatott Pozsonyba,

viszont Novák Katalin magyar államfő nem vett részt az ünnepségen!

Novák a meghívást elfoglaltságai miatt visszautasította, így Szlovákia szomszédai közül egyedül Magyarország nem képviseltette magát semmilyen módon sem az ünnepségen – írja a napunk, mely szerint rossz szándék nélküli diplomáciai bénázás lehetett az oka annak, hogy a magyar államfő nem utazott Pozsonyba, azonban az ügy így is rossz fényt vethet a V4-es együttműködésre.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!