Gátlástalan lépés – Orbán még erre is képes volt a céljai elérése érdekében!

Mint azt korábbi cikkünkben megírtuk, Orbán nem lopta be magát az ukránok szívébe azzal a kijelentésével, mely lényegében egybevágott az orosz propagandával, most azonban súlyos állítással vágott vissza a magyar miniszterelnöknek az ukrán külügyminiszter.

A Politico interjúalanya ezúttal Dmitro Kuleba volt, aki szerint Orbán Viktor Kijevet használta fel céljai elérése érdekében.

“Ukrajna Orbán Viktor foglya lett a befagyasztott Európai Uniós pénzek csökkentéséért vívott harcban”

– mondta a lapnak az ukrán külügyminiszter, aki szerint a magyar kormány a katonailag lerohant és folyamatos bombázásokkal sújtott országgal mit sem törődve, csak a saját játékát játssza.

Kuleba hozzátette, hogy az EU végül talált egy módot arra, hogy Magyarország szavazata nélkül is tudnak pénzügyi támogatást adni Ukrajnának, így “kritikus esetekben tudjuk, hogy van megoldás” – írja az RTL az ukrán külügyminisztert idézve, majd hozzáteszik, hogy december 12-én született meg az a megállapodás az EU és Magyarország között, melynek értelmében az Ukrajnának szánt uniós segély engedélyezéséért cserébe csökkentik a befagyasztott támogatások összegét.

Az ukrán külügy azonban nem először veszi fel a kesztyűt a magyar kormányfővel szemben. Korábban azzal váltott ki nemtetszést Orbán, amiért lényegében felmondta az orosz propagandát és kijelentette, hogy “Ukrajna csak addig tud harcolni, amíg az Egyesült Államok támogatja pénzzel és fegyverrel” illetve, hogy a háború is addig tart Orbán szerint, amíg az Amerika érdekeit szolgálja, ugyanis “ha az amerikaiak békét akarnak, akkor béke lesz.”
Ez azonban az ukrán külügy szerint sértő állítás, mivel “az orosz agressziónak ellenálló Ukrajna és az ukrán nép beteges semmibevételéről” illetve Orbán politikai rövidlátásáról tanúskodik.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!