Orbánban megállt az ütő – Rossz hírt kapott a miniszterelnök!

Az egyre kritikusabb gazdasági problémák, a gyenge forint, a rekordmagas infláció és a rezsiárak brutális emelése miatt, tovább folytatódik a Fidesz népszerűségének csökkenése!

Ahhoz képest, hogy tavasszal még rekordmagas volt a kormánypárt támogatottsága, az egyre bővülő problémák miatt

folyamatos a Fidesz támogatottsági eróziója.

A Republikon Intézet friss felméréséből kiderül, hogy októberhez képest újabb 1 százalékpontot vesztett a Fidesz, így a teljes népesség körében már csak 34 százalékos a támogatottsága.

A Telex közlése szerint jelenleg a DK a legerősebb ellenzéki párt, 13 százalék támogatja őket, ez egy százalékpontos növekedés jelent az előző hónapban mérthez képest, a Mi Hazánk 7 százalékon áll, míg a Jobbik 3 százalékos támogatottsággal bír. Az MSZP megőrizte korábbi támogatottsági szintjét, a teljes népesség körében 4 százalékon áll, a Momentum azonban két százalékpontot veszített, így most ők is 4 százalékon vannak.

Az LMP, MKKP és Párbeszéd mind 1-1 százalékpontot erősödtek a teljes népesség körében, így az LMP és MKKP 3, a Párbeszéd 2 százalékon állnak, míg a bizonytalanok aránya csökkent, a teljes népesség körében jelenleg 27 százalék.

A biztos pártválasztóknál is mérhető a Fidesz gyengülése, ott az előző méréshez képest két százalékpontot vesztettek,

így jelenleg 46 százalékon állnak.

A lap kiemeli: ez összefüggésben állhat azzal, hogy egy reprezentatív felmérés szerint a lakosság jelentős része nem hiszi el, amit kormány és a Fidesz-párti propaganda állít a háború, de elsősorban a gazdasági válság ügyében.

A DK-t a biztos pártválasztók 18 százaléka választaná, míg a második helyen 10 százalékkal a Mi Hazánk áll, őket követi az MSZP és a Momentum 6 százalékkal, a Jobbik az LMP és az MKKP 4, a Párbeszéd pedig 2 százalékos támogatottsággal bír a biztos pártválasztók körében.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!