Megdöbbentő – Sokan nem hitték, hogy Orbán ezt meg fogja lépni!

A magyar kormány meghosszabbította a háborús veszélyhelyzetet, most közel hét hónappal, összesen 210 nappal.

Orbán Viktor teljhatalommal kormányoz már évek óta, hol a háborúra, hol pedig a koronavírus-járványra hivatkozva. Az első veszélyhelyzetet – amellyel különleges jogrend lépett életbe Magyarországon – 2020. március 11-én vezették be a kormánypártiak.

Arra az ellenzéki és jogvédő szervezetek által felvetett problémára, hogy a veszélyhelyzet állandósulhat Magyarországon, Gulyás Gergely még 2020 júniusában reagált:

“hiába vádol minket a baloldal azzal, hogy a különleges jogrend örökké fog tartani, korábban ér véget, mint a legtöbb európai országban”.

Ebben Gulyás tévedett vagy csak simán hazudott, ugyanis hiába szűnt meg a járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet idén június 1-én, a háború miatt már május 24-én kihirdették a háborús vészhelyzetet, melyhez még Alkotmánymódosításra is szüksége volt a kormánypárti többségnek.

Mint írják, az újabb veszélyhelyzeti meghosszabbításra azért van szükség, mert az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktus, illetve humanitárius katasztrófa, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárításának és kezelésének érdekében, ennek a lépésnek a meghozatala elengedhetetlen.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!