Elszólta magát az államtitkár – Orbán ezért a fejét veszi!

A kormány a Magyar Posta veszteséges működésére hivatkozva zárt be “ideiglenesen” közel 400 kispostát az ország 210 településén, melyet közlésük szerint tavasszal újra kinyitnak. Ezzel szemben Fónagy János államtitkár egészen más információkat közölt.

Igazából már az az állítás is sántít, hogy veszteségesen működne a Magyar Posta, ugyanis a cég az elmúlt két évben bőven nyereséges volt, összesen 24,3 milliárd forint profitot ért el.

Ha valós adatokat közöltek korábban, akkor hazugság, hogy a veszteségesség miatt szüneteltetik az érintett egységek működését!

Sőt, ami még nagyobb baj, hogy valószínűleg már ki sem nyitnak azok a kisposták, melyeket Orbánék most bezártak. Ezt támasztja alá Dr. Fónagy János államtitkár válasza, melyet Dr. Tóth Bertalannak, az MSZP frakcióvezetőjének adott írásban.

A kormány és a Magyar Posta is eddig azt közölte, hogy bár most szüneteltetik 366 posta működését, de így is 2200 posta működik majd az országban, a minimálisan elégséges szolgáltatáshoz szükséges 1600 posta helyett.

Fónagy azonban válaszával elszólhatta magát, ugyanis mint írta: “Az előírt mintegy 1600 posta helyett a SZÜNETELTETÉST KÖVETŐEN IS országszerte több mint 2200 posta áll az ügyfelek rendelkezésére.”

Az államtitkár válasza tehát egyértelmű, nincs okunk feltételezni, hogy Fónagy pontatlanul fogalmazott, és ez új megvilágításba helyezte a kormány intézkedését:

a most “szüneteltetéssel érintett” (bezárt) posták nem is fognak kinyitni, a szüneteltetés után sem.

Tóth Bertalan bejegyzésében kiemeli, hogy a kormányzat alkalmatlanságának árát újra a postai dolgozók és az ügyfelek fizetik meg. A Magyar Posta 2 év alatt több, mint 2600 embertől vált meg, most további 300 dolgozó kirúgását jelentette be. A vezetők létszáma és többmilliós fizetése “természetesen” nem csökkent.

Az MSZP frakcióvezetője elképesztőnek tartja, hogy “miközben Orbánék évről évre egyre több adót szednek be, a kormány egyre kevesebb szolgáltatást ad – postákat zárnak be, csökkentik a szociális biztonságot, lerombolják az állami egészségügyet, nem fizetik meg a pedagógusokat, a szociális ágazatban dolgozókat.

Eközben a fideszes elitnek azonban bőven jut fizetésemelés, állami megrendelés!

Nehéz minderre nyomdafestéket tűrő jelzőket találni. Különösen úgy, hogy mindezek mellé Fónagy államtitkár azt kéri, támogassuk a “kormaing” munkáját. Nem győzött meg!” – írta posztjában Tóth Bertalan.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!