Hatalmas a felháborodás – Ilyet egyetlen korábbi kormány sem mert volna tenni!

Mint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a Fidesz-kormány mostantól csak az emberek pénzét kívánja beszedi, de semmilyen szociális segítséget nem kíván adni az arra rászorulóknak.

A legújabb előterjesztés – mellyel lényegében cserben hagyják az állampolgárokat – kimondja:

az állam mostantól nem garantálja senki szociális biztonságát, azért mindenki önmaga felelős.

Ezt azonban az MSZP elfogadhatatlannak tartja. Szerintük az állam feladata a gondoskodás és az esélyteremtés, ezért törvénymódosító javaslatban kezdeményezik, hogy az a sorrend, ami a szociális gondoskodás felelősségét az egyénre, a hozzátartozókra, az önkormányzatokra és a karitatív szervezetekre hárítja, kerüljön ki a Pintér Sándor által benyújtott salátatörvényből.

Emellett az MSZP törvénymódosító javaslatot ad be arról is, hogy a nyugdíjminimumot felváltó „szociális vetítési alap” összege legyen a mindenkori minimálbér 40 százaléka, így az 28500 forintról 80 ezer forintra emelkedhet, ami azért lenne jelentős előrelépés, mert a nyugdíjminimum százalékában határozzak meg több szociális ellátás összegét is.

A szocialista párt közleményében kiemeli, hogy az államnak garantálnia kell polgárai anyagi és fizikai biztonságát, és ezt az álláspontot képviselte Komjáthi Imre és Harangozó Tamás is a 22 órás parlamenti vitában.

Az üggyel kapcsolatos korábbi cikkünket ide kattintva olvashatják el!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!