Botrányos döntés – A kormány már a gyerekek egészségén spórol!

Olyan program szűnhet meg az Orbán-kormány döntése miatt, melynek jelentős részét az Európai Unió támogatta, tehát a magyar államkasszát az alig terhelte meg.

A megszorítás pedig minden iskolás korú gyereket érinthet, ugyanis mint kiderült, veszélybe került az idei tanévben az iskolatej program!

Az MSZP a közösségi oldalán arról adott tájékoztatást, hogy egy nappal a tanévkezdés előtt derült ki, hogy a tejtermelők és az iskolák hiába kötötték meg a szerződéseket az iskolatej programra,

azt ugyanis az állam a jelek szerint nem hajlandó kifizetni!

“Nehéz ezt máshogy értelmezni, mert a beszállítók szerint nyáron az államkincstár nem hosszabbította meg a szerződéseket” – véli a szocialista párt, majd kiemelik: “vérlázító, hogy a Fidesz-kormány a gyerekek egészségén spórol, miközben ennek a programnak a jelentős részét az Európai Unió fizeti! Vagyis a Fidesz nem csak elveszi a gyerekektől a pohár tejet, hanem újabb uniós forrásról is lemond!”

Az MSZP közleménye szerint a Fidesz nem segítette a tejtermelőket ebben a nehéz gazdasági helyzetben, “a rájuk zúdított energiaárak, és a kompenzáció nélküli ársapka bevezetése miatt már a működőképességük határán dolgoznak”.

A párt most azt szeretné, ha a kormány őszintén kiállna és elmondanák, valóban van-e pénz iskolatejre, ahogy azt állítják, vagy ismét csak hazudtak; illetve ha van pénz a programra, akkor miért döntött az államkincstár úgy, hogy nem hosszabbítja meg a szerződéseket?

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!