Elesett a Vodafone: erre is ráteszik a kezüket Orbánék

Fotó: Vodafone Magyarország

Azon már meg sem lepődünk, hogy hazánkban azon kívül, hogy folyamatosan átnevezgetik a mobiltelefon szolgáltatókat, nem igazán sikerül a minőségen javítani. A tulajdonos cserék egyelőre semmi jót nem hoztak az ügyfeleknek, inkább csak bosszúsággal jártak.

A Telenor/Yettel ügyfelek után a Vodafonosoknak van miért agggódniuk, ugyanis a kormány a fejébe vette, hogy

többségi tulajdont szerez a Vodafonban, és teljesen magyar tulajdonba kerüljön!

Az MTI közlemény szerint a Vodafone-t a magyar állam 51 és a 4iG 49 százalékos tulajdonban szeretnék megszerezni, az elképzelés pedig annyira komoly, hogy Nagy Márton (ne aggódjanak, ha nem ismerős a név, ő most a gazdasági miniszter) felkérte a Corvinus Zrt.-t, hogy vásárolja meg a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. kisebbségi, azaz 49 százalékos részvénycsomagját.

A magyar állam mellett tulajdonosként szereplő 4iG is ismerős lehet mindenki számára, aki nyomon követi a NER terjeszkedését, a Jászai Gellért nevéhez köthető cég nemrégen vette meg 232 milliárd forintért a hazai DIGI szolgáltatót, amelynek több mint 3000 hazai alkalmazottja van,  és egyéb digitális felvásárlások területén is szárnyal.

“A 2010 utáni kormányoknak mindig is kitüntetett célja volt, hogy a nemzetstratégiai jelentőségű ágazatokban a magyar tulajdon arányát erőteljesen növeljék és lehetőség szerint többségi szintre emeljék. Ez a kormányzati cél a bank-, az energia- és a média szektorban már teljesült” – írja közleményében a miniszter, mi pedig jól tudjuk, mi történik ott ahova egyszer a Fidesz beteszi a lábát a magyar tulajdonra hivatkozva! A média szektorban tulajdonképpen kinyírták a bekebelezett médiumok függetlenségét,

az energia szektorban Mészáros Lőrinc éppen drágábban adja az áramot az embereknek mint a magyar állam,

a megszerzett banki tulajdonrészek segítségével pedig most éppen a magyar autópálya hálózatot nyúlják le.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!