Orbán foghatja a fejét amért kitálalt a politikus: “Tényszerűen hazudik a Fidesz”!

Fotó: Ronald Zak/PA

Ujhelyi István szerint világosan és egyértelműen látni, hogy a gazdasági válság mélyülése miatt a NER kezd megrogyni saját hazugságainak súlya és tarthatatlansága alatt.

Az EP-képviselő szerint ez az állapot még ideig-óráig tartható, még talán a lakosság egy részét is meg tudja vezetni a kormány a nekik felfestett kamu-ellenségek képével, de rövidesen mindenkinél be fog kopogtatni a valóság. És az fájni fog.

„Háborús infláció”

– ez az új, mindenre bevethető bűvész-kifejezés, amellyel magyarázni próbálják az egyre durvább megszorításokat és pénzbehajtásokat a választóknak, mondván Putyin agresszor háborúja és az erre válaszként adott, „elhibázott brüsszeli szankciók” az okai annak, hogy kilőttek az élelmiszerárak, hogy hatósági ársapkával lehet csak lent tartani az üzemanyagok költségét, vagyis, hogy minden rossz kizárólagos oka a háború és Brüsszel – írja nyílt levelében az MSZP-s politikus, aki szerint ez egy durva hazugság, amelynek kizárólag az a célja, hogy a kormány ledobjon magáról minden felelősséget,

pedig a jelenlegi helyzetért legnagyobb részt a Fidesz túlköltekező, szociálisan érzéketlen, a klímaválságot tagadó, oligarcha- és nagytőkebarát gazdaságpolitikája a felelős.

Bár a kormány mindent a háborúra próbál fogni, érdemes felidézni, hogy az üzemanyagok kapcsán bevezetett és máig hatályban tartott hatósági árat még tavaly novemberben jelentette be Orbán Viktor, az alapvető élelmiszerek egy adott körében bevezetett hatósági ár dátuma pedig január 12. Ehhez képest az orosz invázió jóval csak ezen bejelentések után, idén február 24-én indult el; vagyis a háború a durva méreteket öltött magyarországi infláció kapcsán csak jóval később került a képletbe.

Erre hivatkozni, ezt kizárólagos okozatként felmutatni nettó átverés!

Nem beszélve arról, hogy a forint folyamatos mélyrepülése és a gazdasági válság mélyülése egyértelműen az európai közösséggel vívott esztelen harccal és az ennek következtében befagyott támogatások hiányával van jelentős összefüggésben, nem mással.

Ujjhelyi szerint azt, ami most jön, kamuzó közmédiával, plakáttengerrel, jól megírt politikai szólamokkal már nem lehet majd elfedni vagy megmagyarázni.
A legőszintébb Fidesz-támogató is látni fogja, hogy nem Soros György lopakodott be és ette ki a hűtőjét már hóközepén, nem meleglobbista brüsszeli bürokraták írták át vastag filccel az árcédulákat a sarki boltban, és végképp nem „hazaáruló libernyákok” miatt borultak be a családi vagy önfoglalkoztató kisvállalkozások; ezeknek pedig egyedüli okozója az Orbán-kormány, melynek vállalnia kéne a felelősséget.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!