Elfoglalták a Nyugati teret, a Fidesz székházhoz indultak a tüntetők

Nem csitulnak a kedélyek az este hatkor Kossuth téren kezdődött tüntetésen, ahol több ezren gyűltek össze a KATA adó eltörlése ellen tüntetni. Bár a tüntetés hivatalos része 19 órakor véget ért, a tüntetők nem mentek haza, hanem

a Nuygati térre mentek, és ott leállították a forgalmat!

A rendőrök többször felszólították hangosbeszélőn a Bajcsy-Zsilnszky úton vonuló embereket, hogy szabályosan kölekedjenek, de nagyjából csak pfújolás volt a válasz a szabálysértéssel való fenyegetőzésre. Többször megjelentek rendőrautók a tömegben, de nem akadályozták a tömeget semmiben, és az utolsó pillanatokban mindig visszavonultak.

Nagyjából 8 óra tájékában a tömeg elkezdett vonolni a Fidesz Lendvai utcai székházához, ahol útközben többször felhangzott a “Mocskos Fidesz” rigmus, míg egy körbevett rendőrautóból kiszállt rendőröket az “Árulók vagytok” skandálással fogadták, és nem engedték az autónak a szervíz úton való elhaladását.

Fél kilenc körül a tömeg eleje a Kodály köröndöt elérte, míg a vége az Oktogonnál járt, így több ezer emberre becsüljük a résztvevők számát.

A Telex közvetítését itt tudják élőben nyomon követni:

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!