Megbukott Gulyás pofátlan hazugsága – Megpróbált mindenkit félrevezetni!

Fotó: hirado.hu

Gulyás Gergely a forint haláltusájának egyik okaként az államadósságot jelölte meg, melyet szerinte még a több mint 12 évvel ezelőtti időszakból, a szocialista kormánytól örököltek. 

Az államadósság csak részben lehet felelős azért, hogy most a régiós versenytársakhoz képest is igencsak gyengén szerepel a forint, hiszen ha ez lenen az egyik fő ok, akkor azt a kormány a választások előtti osztogatásoknál figyelembe vette volna – emeli ki bejegyzésében Hadházy Ákos.

A független országgyűlési képviselő egy diagrammot is közzétett, melyben egyértelműen megbukik a Gulyás által említett “előző kormányok” felelőssége, hiszen az ábrán jól látni, milyen elképesztő mértékben ugrott meg az államadósság az elmúlt 12 évben:

hungary government debt
Forrás: tradingeconomics.com

Miközben 2010-ben 20ezer milliárd alatt volt az államadósság, ehhez képest 2022 májusában már 43ezer milliárd felett járt annak mértéke.

Tehát az Orbán-kormány az elmúlt 12 évben több mint a duplájára növelte az államadósságot, így inkább ez, nem pedig az előző kormányok okozzák a forint mostani gyengülését!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!