Otromba hazugságba bukott bele a miniszter: elnézést kellett kérnie

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gegely két otromba hazugságot is elsütött, ám olyan gyorsan és konkrétan javította ki a média, hogy elnézést kért érte. Figyelem! Média történeti pillanat következik, fideszes politikus elnézést kér!

A kormányinfón a Telex azt az egyzserű kérdést tette fel Gulyás gergelynek, hogy vajon van-e a kormánynak bármilyen felelőssége abban, hogy itt tart most a forint az euróhoz képest? Gulyás nem jött zavarba, és csípőből

két akkora hazugságot is bedobott,

hogy az annyira védhetetlen volt, hogy a hétvégén elnézést is kellett kérnie miatta. Ugyanis Gulyás azt állította, hogy Bajnai Gordon alatt volt olyan forint-euró árfolyam, ami 310-320 forint körül volt, illetve hogy a magyar forint árfolyama a környező országok valutáival együtt mozgott az elmúlt hetekben.

A valóság ezzel szemben az, hogy Bajnai kormányzása alatt egyszer sem érte el a 310 forintos szinte az euró árfolyama, az végig bőven 300 forint alatt, többnyire a 260-270-es sávban tartózkodott. De Gulyás másik állítása sem igaz, ugyanis egész Közép-Európában a forint teljesít a legrosszabbul a valuták közül, aminek egyáltalán nincs semmi köze a háborúhoz, annál több a államháztartási hiányhoz és a nemzetközi piacok bizalomhiányánhoz, a hirtelen kivetett extra-adóknak. Gulyásnak volt ám még egy mondata, amely ugyan nem hazugság, ám sok mindent elárul arról, hogy a kormány

tudatosan hagyta cserben az embereket a külföldi nagytőke érdekében!

Gulyás ugyanis kifejtette, kinek is jó a gyenge forint: “exportvezérelt gazdaságunk van”, magyarán az exportra gyártó külföldi nagyvállalatok, például az autógyárak, a forint gyengülésével csökkenthetik magyarországi kiadásaikat, így nekik egyre több marad a zsebükben, miközben az emberekében egyre kevesebb. 

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!