Szeméttelepre viszik az elhunytakat az oroszok – rettenetes állapotok a megszállt területeken

Fotó: Mikhail Svetlov/Getty Image

Aa szétbombázott, szétágyúzott, 430 ezresről a becslések szerint 100 ezresre fogyatkozott Mariupol mára egy romhalmazzá vált. Az orosz erők megszállása után elkezdték a romeltakarítást. Amit találtak, az tragédia.

Az oroszok a romokat nagyméretű gépekkel kutatják és rombolják, hogy a helyükre új házakat építsenek. Ukrán források szerint a lebombázott társasházak alatt rendre 50-100 halottat találnak. Eddig sem törődtek sokat a kegyelettel, frissen ásott tömegsírba  kerültek az áldozatok. 1300 szétlőtt társasház van a becslések szerint az egykor virágzó városban, és ha ezt megszorozzuk az eddig talált áldozatok számával, akkor a hivatalosan közölt 22 ezer áldozat helyett, akár 65-130 ezer halottja is lehet a mariupoli ütközetnek. Felmérték ezt az oroszok is, ezért már meg sem próbálják kihozni a holttesteket a romok alól, hanem velük együtt kezdték el gépekkel bontani a házakat,

így a hulladéklerakókban végzik az ismeretlen halottak!

Erről Olena Haluska aktivista-újságíró és más ukrán források is beszámoltak. A városban már  az ostrom eleje óta nincsen áram, nincsen gáz, víz, a helyieknek gyakran két napot is várniuk kell, hogy ivóvizet kapjanak, az oroszok pedig élelmiszerért cserébe várják el a helyiektől, hogy eltüntessék a háborús bűnök nyomait.

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!