Nem fékezte a nyelvét Manfred Weber: Orbán volt az egyik bolond az asztalnál

Weber

Orbán Viktor megzsarolta az EU-csúcson a többi európai vezetőt és Vlagyimir Putyin elnök érdekeit képviselte a tárgyalóasztalnál

– szúrta ki az Euronews Manfred Weber, az Európai Néppárt múlt héten megválasztott elnökének nyilatkozatát, amit szerdán, az EU-csúcsot értékelő vitán mondott el az Európai Parlamentben.

Weber a csúcsot úgy összegezte: összességében jó volt, sikerült előrelépni, azt viszont “nem érti, hogy a vitán eddig felszólalók közül miért nem említette senki Orbán Viktor nevét”. Szerinte ugyanis mikor az emberek nézik, hogy mi történt a legutóbbi EU-csúcson, akkor azt látják, hogy

Orbán Viktor volt az egyik bolond figura az asztalnál“.

Weber felvetette, hogy milyen lehetett mellette ülni, megélni Orbán zsarolását, és ahogy a magyar kormányfő Putyin érdekeit képviselte a tárgyalóasztalnál.

A bajor politikus elismerte, hogy “hosszú személyes történelme van már Orbán Viktorral”, akit megfogalmazása szerint “két évvel ezelőtt rúgtak ki az EPP-ből”.

A néppárti politikus szerint azért fontos ez a kérdés, mert sokan érzik és értik Európában azt, hogy a jelenlegi szerkezet nem megfelelő a döntéshozatalra. Weber szerint kezdeményezni kellett volna Lisszaboni szerződés áthidaló záradékának alkalmazását. Ez lehetővé tenné az eltérést az egyhangú döntésektől bizonyos esetekben, azaz nem lenne vétójoga egy-egy tagállami vezetőnek.

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!