“Ilyen Bangladesben sincs” – döbbenten nyilatkozott a Honvédból kirúgott világhírű idegsebész

A világ minden táján ismerik a nevét, a legnevesebb professzorok szeretnének tanulni tőle, két éve még magas állami kitüntetést is kapott, most mégis felmondott a Honvédkórház Hudák Istvánnak

– derül ki a világhírű sebész Válasz Online-nak adott interjújából.

Hudákot a bangladesi ikerpár szétválasztása tette világszerte ismertté. Most mégis felmondott neki a Honvédkórház, ráadásul minden figyelmeztetés nélkül. Felmondásáról még csak nem is személyesen, hanem postai levélből értesült. Mint kiderült, az elküldésével egy időben érkezett a helyére egy másik orvos a Honvédkórházba, amiről ő semmit sem tudott.

Az eset kapcsán Hudák a lapnak úgy nyilatkozott:

Ha nyílt a küzdelem, akkor látod az ellenfeled, felismered. Ha ködben harcolsz, nem tudod, kivel állsz szemben. Csak jött a levél, hogy megszüntetik a szerződést, pedig a parancsnok korábban személyesen tüntetett ki.

Hozzátette: érzelmileg kellemetlenül érintették a történtek, de igyekszik a jó oldaláról megközelíteni a dolgot.

Teljesen mindegy, hogy magyar vagy német, holland, dán beteget operálok. Szeretem Magyarországot, nagyon szeretem, de egy orvosnak nem szabad idegesen bemennie a műtőbe, ha sikeresen akar operálni. Ebben a szakmában a hét minden napján dolgozni kell, de én csak hetente egyszer operálhattam

– nyilatkozta.

Hudák azt is elmondta, a jövőben mindent megtesz azért, hogy Magyarországon maradhasson, de valószínűleg külföldön folytatja pályafutását.

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!