Ma kísérik utolsó útjára: ezzel az idézettel emlékezünk rá

Kedden 13:00-kor végső nyugalomra helyezik Moldova Györgyöt – tájékoztatott az MTI. Az írót Kardos Péter főrabbi búcsúztatja. Moldova György Budapesten, a Kozma utcai zsidótemető nyugszik majd. Mi ezzel a tőle származó idézettel emlékezünk rá:

“Ez lenne a demokrácia? Itt sose volt olyan. Magyar földön valahogy nem nő meg. Megmondjam, mi van itt? Másodosztályú, nívótlan, demokráciának hazudott terror. Nem klasszikus terror, nem jár a fekete autó, csak az állását veszíti az ember, ha pofázik, különösen kistelepülésen. Ha pedig politikus, aki nem áll be a sorba, készüljön a legaljasabb támadásokra. Mondják, Orbán Viktorban megvolt a lehetőség, hogy demokratikus vezető legyen. Vagy megvolt, vagy nem. A lényeg, hogy nem jött ki belőle. Zseninek kiáltották ki, pedig csak másol, minden gondolata, minden jelszava visszaköszön a történelemből.

A «három gyerek, négy kerék» spanyol, a «keményen dolgozó kisember» brit koppintás. Még tőlem is lopott valamelyik beszédjébe, a «nicht ugribugrit», a kamionos könyvemből, ahol ugye az a sztori, hogy a sofőr lapostetűt szed össze prostituálttól, fél hazahozni az asszonynak, ezért nyelvtudás nélkül próbálja elmagyarázni egy német patikában, hogy nem bolhája van, hanem tetűje: Nicht ugribugri, aber langsam spaziren. Lehetne ez a Nemzeti Együttműködés Rendszerének jelmondata. Pedig lehetne ám ugribugrizni, messze nem olyan erős ez a hatalom, amilyennek mutatja magát, és ha egyszer végre összedől,

Orbán vazallusai úgy húznak majd el az első repülőgéppel, vagy az utolsó vonattal, öröm lesz nézni.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!