Gyökeres változás az ellenzéki térfélen? Új politika lehet kialakulóban!

Sokan meglepődhettek Ujhelyi István EP képviselő reakciójára, amivel fogadta Orbán tegnapi bejelentését, miszerint Magyarország megkapja határozatlan időre az olajembargó alóli kivételt.

“A Brüsszelben kialkudott kompromisszum jó,

ráadásul megteremti Magyarországon az ‘örök rezsicsökkentés’ lehetőségét, amit ki is fogunk követelni a kormánytól’ – értékelte az eseményt Ujhelyi egy videóposztban, ami gyökeresen eltér az eddigi ellenzéki magatartástól. Nem véletlen, hiszen az EP képviselő már az eredeti szankciós csomag elfogadását sem támogatta, az ugyanis ellentétes a magyar érdekekkel. Hozzáteszi, nem Orbánon, hanem az EU kompromisszumkészségén múlott a megállapodás. Ujhelyi magatartása gyökeresen újnak tűnik a magyar ellenzéki politizálásban, ami

nem hajlandó zsigerből elutasítani mindent, ami Orbánhoz kötődik,

helyette egyértelműen nem a rövidtávú politikai érdekeket, hanem az ország érdekét nézi, és ez alapján ítéli meg a miniszterelnök és kormánya tetteit. Ujhelyi hozzáteszi, hogy ezzel Magyarország egy óriási lehetőséget kapott, időt nyert, és azonnal el kell kezdeni az energiafüggőség felszámolását,  a megújuló és fenntartható forrásokra való érdemi átállást, és az MSZP által évek óta követelt épület korszerűsítési programot.

“Ki fogjuk követelni, számon fogjuk kérni ezt a kormányon, amelynek felelőssége végre is hajtani a mostani lehetőséggel járó, általunk szorgalmazott ‘örök rezsicsökkentés’ programját.”

– jelenti ki Ujhelyi.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!