Virágzik az orosz-magyar barátság – Köszönetet mondtak Orbánéknak amiért kiálltak Kirill mellett!

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a magyar kormány kierőszakolta az EU-s olajembargó alóli felmentését, mely után mégis vétóval fenyegette meg a szankciós csomagot.

Az ok sokkal kevésbé volt megmagyarázható, mint a rezsicsökkentés védelme, hiszen a hatodik szankciós csomag azon részét tartották Orbánék aggályosnak, mely az orosz ortodox egyházat vezető Kirill pátriárka vagyonát fagyasztotta volna be.

Emiatt szerettek volna vétóval élni Orbánék, amit végül úgy oldott meg az unió, hogy a szankciós szövegből törölték az egyházi vezetőre vonatkozó részt – közölte az atv.hu.

A magyar kormány újabb sikeres “zsarolására” Mihail Uljanov, Oroszország bécsi ENSZ nagykövete ragált a közösségi oldalán:

“Tehát Kirill pátriárka nevét eltávolították a hatodik szankciócsomag szövegéből, mindezt Magyarország szilárd helytállásának, közösségi érzékének és politikai akaratának köszönhetően, amely megakadályozta újabb komoly problémák kialakulását”.

Az egyházfő aki mellett most az Orbán-kormány kiállt, valójában Putyin egyik legfőbb támogatója és tanácsadója, aki az orosz-ukrán háború kapcsán is támogatásáról biztosította az orosz vezetőt.

Magyarország folyamatos vétói azonban kezdik túlfeszíteni a húrt, az uniós tagállamok egyre nehezebben tolerálják Orbánék folyamatos gáncsoskodásait.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!