Orbán szívinfarktusáról posztolt az osztrák köztévé egyik vezetője

Igazán szívrohamot kaphatna, és lemondhatna Orbán Viktor

– elmélkedett Karl Pachner, az Osztrák Rádió és Televízió (ORF) online tartalmakért felelős igazgatója egy szerda esti Facebook-bejegyzésében. A posztot Pachner annak kapcsán tette közzé, hogy szerdán kiderült: a magyar miniszterelnök vétót lengetett be a hatodik uniós szankciós csomag kapcsán, Kirill orosz pátriárka, az orosz ortodox egyház fejének védelmében. (Sajtóhírek szerint Kirillt emiatt le is húzta csütörtökön az EU a szankció alá vont személyek listájáról.)

Az Index értesülése szerint Pachner a bejegyzésben arról írt, hogy Orbán “testsúlya nem éppen a legideálisabb, állandóan izgalmi állapotban van, vélhetően többek között a Brüsszelben folytatott harcok miatt”. Azt is elmondta, hogy

egész Európa boldogabb és békésebb lehetne, és hogy a világ is jobb hely lenne Orbán Viktor, Recep Tayyip Erdogan török elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök nélkül.

Pachner szerint Orbán csak amiatt akarja zsarolni az Uniót, mert az nem nézi tétlenül a magyar korrupciót, a sajtószabadság és a jogállamiság erodálását. Egyben felháborítónak nevezte, hogy Orbán “hithű magyar katolikusként” az orosz imperializmus mellett kardoskodik.

Az Index értesülése szerint a bejegyzésből akkora botrány kerekedett, hogy a magyar külügy be is rendelte miatta péntek reggelre az osztrák nagykövetet. Pachner a felháborodás hatására később törölte a posztot, és elnézést kért. Elmondása szerint nem kívánta Orbán halálát, csak egyesek ezt olvasták bele a szarkasztikus megjegyzésébe.

Kovács Zoltán, magyar kormány nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára csütörtök este reagált Karl Pachner kijelentésére. Azt írta:

Pachner úr azonnali lemondása és távozása a közéletből ezek után erkölcsi minimum.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!