Orbánék most jót röhögnek rajtunk – A választások után meglépnék amit szinte mindenki ellenez!

Egy szerelmes pillantás. Fotó: MTI

Bár a kínai egyetem Magyarországra költöztetését még a fideszes szavazók jelentős része is ellenzi, így érthető, hogy ezt a kérdést a választás előtt a kormány nem merte feszegetni, most azonban úgy tűnik újra előkerült!

Csák János, a nemrég kinevezett új kulturális és innovációs miniszter adott interjút a Mandinernek, melyben kijelentette:

“A Fudan a világ egyik legjobb egyeteme, s ha itt is minőségi képzést kínál a hallgatóknak, azzal tovább növelheti Magyarország vonzerejét a felsőoktatási piacon, ezért érdemes idehozni”.

Az ellenzők azonban kiemelik, hogy a kormány a Diákváros kárára építené fel az egyetemet, ráadásul azt kínai hitelből, kínai munkaerővel tennék meg, ezzel a lépéssel pedig nemcsak Oroszország felé köteleződne el Orbán, hanem a kínai kommunista párt irányába is.

A magabiztosság viszont csak most, az országgyűlési választás után erősödött fel a kormányban, előtte parkolópályára tették a beruházást, mivel annak erővel történő átpasszírozása csökkentette volna a Fidesz győzelmi esélyeit.

Megkérdőjelezhető továbbá az is, hogy Magyarország vonzerejét a felsőoktatási piacon épp a kínai kommunista ideológiát hirdető Fudannal képzeli el az Orbán-kormány, miközben a világhírű és elismert CEU-t elüldözték hazánkból.

A miniszter azt is egyértelművé tette az interjúban, hogy a CEU-nak semmi esélye nincs arra, hogy visszatérjen Budapestre: “A CEU esetét jogi ügynek tartom. Nem felelt meg a jogszabályoknak, de hangsúlyozom: nem a Közép-európai Egyetem, hanem a CEU. A kormány bevezette a bajor típusú szabályozást, és az intézmény annak sem tudott megfelelni, ezért elment Bécsbe. Jó egészséget kívánok nekik!”

A kormány kínai egyetem iránti újabb fellelkesülése előtt derült ki nemsokkal az is, hogy az Alkotmánybíróság elkaszálta az ellenzék által kezdeményezett népszavazást a Fudan-ügyről, mivel szerintük az nemzetközi szerződést érint, így ebben a kérdésben a magyar állampolgárok véleménye nem számít!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!