Azonnali lépésre van szükség, hogy kijavítsák Orbánék egyik legnagyobb bűnét!

Rendkívüli lépést kellene meghoznia a magyar kormánynak, melynek eredményeként teljesen megszüntethetné az orosz energiafüggőségét – ezt szorgalmazza közleményében az Magyar Szocialista Párt.

Az ellenzéki párt kiemeli, hogy a Fidesz eddig csak beszélt az ország függetlenségéről, de semmit sem tett hazánk orosz energiafüggőségének csökkentéséért, pedig kétharmados többség birtokában volt rá 12 évük.

Orbánék bűne, hogy Magyarország ma egy orosz energiagyarmat. Ezt minél hamarabb meg kell szüntetni!

A Brüsszelben kialkudott kompromisszum esélyt ad arra az MSZP szerint, hogy hazánk enyhítsen kiszolgáltatottságán, hiszen az orosz olajnak leginkább kitett, az olajat csővezetéken kapó országok haladékot kaptak, a Fidesz-kormánynak pedig élnie kell ezzel a lehetőséggel és meg kell kezdenie a leválást az orosz energiaszolgáltatásról, és el kell kezdenie a hazai lakások energetikai korszerűsítését! “Ez a magyar emberek érdeke, mert csak ez szolgálja a magyar háztartások energiaellátásának hosszú távú biztonságát”írja a szocialista párt a közleményében.

Sőt, az MSZP azt is szorgalmazza, hogy a Fidesz hajtsa végre azt, amit a 2009-es programjában leírt:

“Az uniós forrásokat tehát az eddigieknél jobban kell a megújuló energiával kapcsolatos beruházásokra koncentrálni.”

Magyarország függetlenségét nem plakátokkal és üres beszédekkel kell védeni, hanem konkrét, átlátható, az ország érdekét szolgáló intézkedésekkel. Ilyen a megújuló energiaforrások támogatása, a lakóépületek korszerűsítése és az orosz energiafüggőség csökkentése – emeli ki az MSZP.

Az ellenzéki párt felszólítja a Fidesz-kormányt, hogy az ország érdekében használja fel a Brüsszeltől kapott esélyt, és szüntesse meg hazánk kiszolgáltatottságát Oroszország felé, valamint hozza nyilvánosságra azt a cselekvési tervet, amely Magyarország hosszú távú energiabiztonságát szavatoló kormányzati lépéseket tartalmazza.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!