Orbánék röhögnek a markukba – Ezzel a hazugsággal vertek át mindenkit!

Két évvel korábban, a koronavírus járvány berobbanását követően, a magyar kormány más európai országhoz hasonlóan, bevezette a veszélyhelyzetet, csakhogy az Magyarországon – egyedülálló módon – azóta is tart!

Az ellenzék már akkor bírálta a kormányt, hogy a különleges jogrenddel vissza fog élni és állandósítják azt, melyet a kormánypárti politikusok nyilatkozataikban próbáltak cáfoltak.
Így tett Gulyás Gergely is, aki mindenkit arról biztosított, hogy a különleges jogrend nem fog örökké tartani, ráadásul az Magyarországon korábban véget fog érni, mint más európai országban.

Ez azonban hazugság volt!
A különleges jogrendnek a kormány egyáltalán nem vetett véget, inkább állandósította azt!

A járvány miatti veszélyhelyzet június 1-jén lejár, így ahhoz, hogy hatályban tartsák az ebben az időben hozott rendeleteket, a kormánynak lépnie kellett. Ennek érdekében kedden Orbánék tizedik alkalommal is saját igényeikhez szabták az Alaptörvényt, mely lehetőséget biztosít a kormánynak, hogy ne csak az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás vagy ipari szerencsétlenség miatt, hanem szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, háborús helyzet vagy humanitárius katasztrófa esetén is elrendelhesse a veszélyhelyzetet.

Az Alaptörvény módosítást követően a veszélyhelyzet meghosszabbítását is megszavazta a kormánypárti többség!

A veszélyhelyzet biztosította különleges jogrend azért előnyös Orbánék számára, mivel azzal a kormánynak a szokásosnál nagyobb a mozgástere. Az így meghozott rendeletek akár a törvényektől is eltérhetnek, illetve arra is felhatalmazást ad számukra, hogy a mindenkit megillető alapjogokat az általában elfogadhatónál erőteljesebben korlátozza, vagy egyenesen felfüggessze – emeli ki a Társaság a Szabadságjogokért a 444.hu-n közzétett cikkében.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!