Katasztrófa közleg – Ez lehet az Orbán-kormány legnagyobb próbatétele!

Fotó: Ronald Zak/PA

Hamarosan megszűnik az egészségügyben korábban bevezetett felmondási tilalom, ez pedig lavinát indíthat el a Független Egészségügyi Szakszervezet legfrissebb felmérése szerint.

A felmérésben résztvevő egészségügyi dolgozók mintegy 25 százaléka nyilatkozta azt, hogy amint lehetőségük nyílik rá, tehát nem tiltják törvényileg a felmondásukat, elhagyják a pályát. A válaszadók további 9 százaléka mondta azt, hogy az állami szektorból átmennek inkább a magánegészségügybe, míg 4,5 százalékuk külföldön képzeli el a jövőjét.

Ez az elképesztő mértékű felmondás pedig végleg beteheti a kaput a már így is gyenge lábakon álló egészségügynek,

hiszen már 2020-ban, a felmondási tilalom előtt is több mint 3500 szakdolgozó hiányzott a rendszerből. Azóta csak rosszabb lett a helyzet, mert ugyan nem mondhattak fel csak úgy az egészségügyben dolgozók a járványhelyzet miatt, de a szolgálati jogviszony tavaly márciusi bevezetésekor 4000, a kötelező harmadik oltás elrendelése után újabb 800 szakember hagyta el az egészségügyet – írja elemző cikkében a Népszava.

A kormány tehát súlyos problémával találhatja szemben magát: május 31-én megszűnik az egészségügyi dolgozók felmondási tilalma, ami után tömeges felmondási hullámra lehet számítani az egészségügyben!
Ha Orbánék nem találnak megoldást a problémára, akkor a jelenleginél is hosszabb várólisták és akadozó ellátás jöhet.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!