Megsemmisítő kritika – Orbánék teljesen leírták magukat a nemzetközi politikában!

Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

Orbán Viktor és a magyar kormány továbbra sem ítélte el Vlagyimir Putyint amiatt, hogy hadseregével megtámadta Ukrajnát. Ez az “oroszbarát” kettős politika pedig Magyarország egyetlen szövetségesének sem tetszik!

A kormány tartózkodó álláspontja miatt hiúsult meg a V4-ek külügyminisztereinek találkozója, melyet előbb a cseh, majd pedig a lengyel védelmi miniszter is lemondott, így az eseményt a magyar fél érdeklődés hiányában kénytelen volt törölni.

Most újabb erős kritika érte a magyar kormányt, ezúttal Észtország volt külügyminiszterétől:

„Magyarország viselkedése az ukrajnai háború ügyében kínos és helytelen. Szijjártó külügyminisztert nem kellett volna meghívni Tallinba, ha rajtam múlt volna, töröltetem a meghívást”

– írta Urmas Reinsalu észt politikus a közösségi oldalán.

Pénteken kezdődik az észt fővárosban az ENSZ-konferenciája, melyen az ukrajnai háború világszervezetre gyakorolt hatásairól, a kisebb országok érdekérvényesítési lehetőségeiről tárgyalnak – közölte a 444.hu.
Az eseményen részt vesz Eva-Maria Liimets észt, Jean-Yves Le Drian francia, Gabrielius Landsbergis litván, Edgars Rinkevics lett és Szijjártó Péter magyar külügyminiszter, illetve videokapcsolaton keresztül bejelentkezik Simon Coveney ír külügyminiszter és Ihor Zsovka, Ukrajna elnöki hivatalának helyettes vezetője.

Az észt közszolgálati média híroldala, az Err.ee közlése szerint Urmas Reinsalu kifejtette, hogy Magyarország magatartása az Ukrán háborúval kapcsolatban veszélyes példát mutat más országok számára, ugyanis “Magyarországra hivatkozva a németek és sokan mások is kikerülik például az energetikai szankciókat”.

Reinsalu kiemelte azt is, hogy a visegrádi országok külügyminiszterei lemondták a találkozót Magyarország viselkedése miatt, majd hozzátette:

„Ha az egymáshoz ilyen közel álló országok így viselkednek, akkor Észtországnak lett volna oka lemondani a [Szijjártónak szóló] meghívást,

meghívni a magyar nagykövetet, és őszintén megmondani, hogy Magyarország viselkedése károsítja a kétoldalú kapcsolatainkat”.

Ez az újabb erős kritika bizonyítja, hogy Orbánék elvesztették szövetségeseiket a nemzetközi politikában, kirekesztettek lettek, melyet csak a kormányváltás állíthat helyre!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!