Durván kiakadt egy angol riporter – a kamerák előtt “buzdította” választásra a fiatalokat

Egy hét van a választásig, az utolsó hét pedig a mozgósításról fog szólni az összes politikai erőnél. Mindenki latolgatja, vajon milyen választói csoportban lehetnek még tartalékai. Most ugyan egy régebbi felvétel kerölt elénk egy angol riporterről, ám a mondanivalója soha nem lehetett volna aktuálisabb.

“Angliában a 75 százaléka a 18-24 év közöttieknek arra szavazott, hogy Anglia maradjon EU-tag, de közel a felük nem ment el szavzni!”

– mondja a riporter sűrű káromkodások közepette, miközben erős szavakkal próbálja meg hallgatói szemét felnyitni, miért is fontos élni a demokratikus jogunkkal és elmenni szavazni. Jelenleg Magyarországon is hasonló a helyzet, nagyjából 400 ezer főre tehető az első választók száma, akiknek a körében kétharmados többsége van a kormányváltást kívánóknak! Így

a fiatalok akár el is dönthetik a választást,

ha nem maradnak otthon, hanem felismerik a szavazatuk fontosságát, hogy az mennyire lesz kihatással az életükre. Igaz, a szöveg sokhelyen durva, de a stilisztika itt egyértelműen a fiatalok aktivizálását célozza. Reméljük, minél több emberhez eljut a videó!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!