Márki-Zay Péter: Orbán fél családját lecsuknák, ha csatlakoznánk az Európai Ügyészséghez

Márki-Zay Péter a Klubrádiónak adott interjújában elmondta: Orbán egész addig nem férhet hozzá a helyreállítási alaphoz, amíg az Európai Bizottság által támasztott feltételeknek eleget nem tesz. Szerinte azért sem teszi ezt meg a miniszterelnök,

mert akkor a fél családját lecsuknák“.

Szerinte itthon a média egyenlőtlensége a legfontosabb probléma, “ha szabad lenne a sajtó, akkor az ellenzék 80 százalékkal győzne”. Az ellenzéknek négy évente öt perc jut a köztévében. Ezt a problémát kormányváltással lehet csak megoldani. Ezután állíthatja vissza az új kormány a jogállamiságot, a demokráciát és a sajtószabadságot.

Hangsúlyozta: szeretné elérni, ha a Klubrádió visszakapná a frekvenciáját, mert felháborító képtelenségnek tartja, hogy kizárólag fideszesekből álló testület dönthet arról, hogy mely adóknak lehet frekvenciájuk és melyeknek nem. Hogy ilyen előfordulhatott, Márki-Zay szerint ugyancsak azt bizonyítja, hogy nincs Magyarországon sajtószabadság.

A miniszterelnök-jelölt kitért Zelenszkij minapi beszédére is, melyben megkorholta Orbánt a vállalhatlan viselkedése miatt. De nemcsak Zelenszkij bírálta, hanem Jaroslaw Kaczynski, a PiS elnöke is, amiért nem áll ki elég határozottan Oroszországgal szemben. Márki-Zay szerint

Orbán a Putyin-barátságával akár Magyarországgal szemben bevezetett szankciókat is kockáztat“.

Az interjúban Orbán állításait is cáfolta: az ellenzék nem küldene magyar katonákat Ukrajnába, sőt, egy mentőautót is adtak annak a 128-adik dandárnak, ahol kárpátaljai magyarok is szolgálnak. Ezzel szemben Orbán megszavazta az uniós fegyverszállítást.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!