Borított az EP-képviselő – Nemzetbiztonsági kockázatot jelentő együttműködések lehetnek Putyin belső köre és a magyar kormányzat között!

Fotó: Népszava

Elképesztő összefonódások és súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelentő együttműködések állhatnak fenn Putyin belső körei és a magyar kormányzat között, azonban az Orbán-kormány érintettjei nem adtak érdemi válaszokat Ujhelyi István kérdéseire.

Az EP-képviselő vasárnapi nyílt levelében számolt be arról, hogy több mint egy hete küldött levelet a fidesz által az orosz hírszerzési vezető családjának kibocsátott aranyvízum ügyével kapcsolatban, azonban sem az érintett minisztérium, sem pedig a kormányfő nem volt képes eddig válaszolni arra a nagyon egyszerű kérdésre:

miért kapott fideszes aranyvízumot a putyini orosz kormányzat külföldi hírszerzésért felelős vezetőjének rokonsága?

Ujhelyi szerint a jelen helyzetünkben ez egy igen égető kérdés, illetve felveti annak a kérdését is, hogy milyen összefonódások és milyen súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelentő együttműködések vannak még Putyin belső körei és a magyar kormányzat között?
“Magyarország békéjének és biztonságának garantálásához ezt mielőbb tisztázni kell” – írja az MSZP EP-képviselője, aki mielőbbi részletes tájékoztatást vár az ügyben.

Mint ismert, az orosz agresszió következményeként az Európai Unió számos szankciót fogadott már el a tagállami vezetőkkel közösen. Többek között magas rangú orosz vezetők vízumtilalommal és vagyon-befagyasztással történő szankcionálását is. Ezen vezetők között szerepel Szergej Nariskin, az orosz duma elnöke, aki 2016 óta a Külföldi Hírszerző Szolgálat irányítója is egyben. Korábban számos híradás szólt arról, hogy Szergej Nariskin rokonai (fia, Andrej, valamint menye és unokái) bevásároltak a Fidesz-kormány által meghirdetett letelepedési kötvényekből, az úgynevezett “arany-vízumokból” és ennek köszönhetően magyar, vagyis uniós iratokhoz jutottak.

A magyar bevándorlási hivatal korábban elismerte, hogy Andrej Nariskin az ügyfelük volt, az ügy részletei azonban továbbra is tisztázatlanok.

A szocialista politikus szerint a Fidesz-kormánynak azonnal érdemi válaszokat kell adnia arra, hogy

  • miért nem vizsgálták eddig felül azokat a korábban – a letelepedési kötvényprogram keretében – kiadott dokumentumokat, amelyeket a jelenlegi, háborús agresszor orosz vezetéshez köthető személyek kaptak!
  • a közös uniós szankciós politika részeként mikor fogja visszavonni vagy felfüggeszteni ezeket az engedélyeket!
  • pontosan hány olyan személy van, akik bármilyen módon köthetőek a jelenlegi orosz állami vezetéshez és “ügyfelei” voltak a magyar kormány letelepedési programjának!
  • felmerül-e bármilyen nemzetbiztonsági kockázat annak következtében, hogy az orosz katonai agressziót irányító egyik állami vezető közeli rokonsága “ügyfele” volt a magyar kormány letelepedési kötvényprogramjának!

Ujhelyi szerint Orbánéknak arra is választ kéne már adniuk, hogy miért nem függesztik fel a budapesti székhelyű, (kémtevékenységgel is összefüggésbe hozott) orosz érdekeltségű Nemzetközi Befektetési Bank vezetőinek és munkatársainak teljeskörű diplomáciai mentességét?!

Orbán Viktor és a Fidesz nemzeti szuverenitásról és függetlenségről, az Európai Unióval szembeni nemzeti érdekképviseletről beszél, miközben egyetlen rendelkezésére álló eszközzel sem hajlandó fellépni az orosz agresszorokkal szemben; sőt, titkon szövetkezik, együttműködik velük és kiskapukat nyit számukra – emeli ki bejegyzésében az EP-képviselő, majd hozzáteszi:

felmerül a kérdés, hogy amikor Brüsszel megállításáról beszél, akkor ki diktálja Orbán mondatait?

Mert Ujhelyi szerint biztosan nem a magyar emberek és szerinte ez a jelen helyzetben teljességgel vállalhatatlan és életveszélyes! “Elég volt Orbán és a Fidesz sunyi, putyinista üzleteléséből! Válaszoljanak a kérdésekre és tisztázzák magukat! Ha tudják.” – zárja vasárnapi nyílt levelét Ujhelyi István.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!