Brutális megszorításokat jelent be a Fidesz, ha győz! – állítják egy minisztériumi dolgozó levelére hivatkozva

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Döbbenetes megszorítások bejelentésére készül Orbán Viktor akkor, ha győz – állítja az ezalenyeg.hu egy olyan pénzügyminisztériumi dolgozó levelére hivatkozva, aki szerint teljes titokban kell dolgozniuk a részletek kidolgozásán.

A portál egy minisztériumi dolgozó levelére hivatkozik, aki azt írja: „senki nem beszélhet semmiről, mindannyian utasításba” kapták a teljes titoktartást, de teljes megszorítócsomag tervezése folyik a háttérben. A levél írója azt állítja: nem kis veszélynek teszi ki magát, ezért használja a sajátja helyett a Thomas Anderson nevet.

„A Pénzügyminisztériumban dolgozom, olyan helyen, ahol rálátok dolgokra. És most a választások közeledtével azért elég durva dolgokra látok rá”

– így kezdi írását az ezalenyeg.hu szerint az informátor, aki saját bevallása szerint a megszorító csomagnak csak egy részéhez készített háttérelemzést, de a kollégáitól megdöbbentő dolgokat hallott. Mint írja, „az elmúlt hónapok esztelen pénzszórása mindennek betett, a minisztériumban már mindenki úgy számol, hogy buktuk az EU 2500 milliárd forintját. Sőt, egyes forgatókönyvek a többi EU-s forrás drasztikus csökkenésével is számolnak.” Ezért állítólag

Orbánék 30 százalékra emelnék az áfát, bár van egy számítás 29 százalékról is, hogy kettessel kezdődjön.

Ettől „várják a legnagyobb bevételt, ami azért fontos, mert hatalmas lyuk tátong a költségvetésben, és megszorítások nélkül nincs esély ennek eltüntetésére.”

Ám ez még nem minden, a portál által hivatkozott levél szerint

a családi adókedvezmények csökkentésére vagy megszüntetésére is születtek számítások.

Ebben állítólag hatalmas viták voltak, „mert Orbánnak ez szívügye, ezért készült egy verzió, ami csak csökkenéssel járna, de a háromgyerekeseknek meghagyná a kedvezmény nagy részét.” Az ezalenyeg.hu szerint a levélíró arról is értesült: szinte biztos, hogy

lesz gázáremelés és áramdíj-emelés is a választások után, akár duplázódhatnak is az árak.

Ez több változatban is fenn van a listán, a gáz és a villany ára a legfontosabb, mert vagy csődbe mennek a szolgáltatók, vagy hatalmasra nő az államháztartási hiány, ha a kormány a világpiaci árakat kompenzálni próbálja.

A portál azt írja: a levél szerint a különadók is várhatók. Itt is több forgatókönyv készült, de a legmegdöbbentőbb, hogy

a különadókat nemcsak a nagy multikra vagy a bankokra, de a kis- és középvállalkozásokra is kivetik.

Az ezalenyeg.hu szerint informátoruk a végén ezt írja: „muszáj megtudnia mindenkinek az igazságot, mert a Fidesz teljesen búra alatt tartja az embereket a propagandával. (…) De többen vagyunk itt a Pénzügyminisztériumban, akiknek nem bírja el ezt a lelkiismerete”.

A portál a cikk megjelenése előtt eljuttatta a levelet a Pénzügyminisztérium  sajtóosztályához is, de a tárca mostanáig semmit sem reagált.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!